Go Back Email Link
+ servings
diétás leves

A Legfinomabb Diétás Leves

Kriszta-FormÁlom
A diéta során fontos, hogy olyan ételeket fogyasszunk, amelyek táplálóak, laktatóak, mégis könnyen emészthetők és alacsony kalóriatartalmúak. Ez a pulykahúsos csicseriborsó tésztaleves tökéletes választás, hiszen fehérjében gazdag, tele van rostokkal, és segít a szervezet hidratálásában, miközben finom és tápláló ételt biztosít.
Tápérték 1 adagban:
Szénhidrát: 30 g
Fehérje: 38 g
Zsír: 6 g
Rost: 5 g
Előkészítés 10 minutes
Főzési idő 1 hour
Teljes idő 1 hour 10 minutes
Calories 310kcal
Servings: 6 adag

Nutrition

Calories: 310kcal

Hozzávalók
  

  • 500 g felaprított pulykahús
  • 230 g csicseriborsó tészta
  • 270 g aprított kelkáposzta
  • 2 db sárgarépa, felaprítva
  • 2 db zellerszár, felaprítva
  • 1 db hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 liter csirkehúsleves alaplé
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk oregánó
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Pulykahús főzése – Pirítsd meg az olajon 8-10 percig, majd önts rá 500 ml alaplevet, és főzd közepes lángon 25-30 percig.
  • Zöldségek pirítása – Ugyanabban a fazékban párold a hagymát, répát és zellert 5 percig, majd add hozzá a fokhagymát
  • Leves elkészítése – Öntsd vissza az alaplevet, fűszerezd kakukkfűvel, oregánóval, sóval, borssal, és főzd 10 percig.
  • Tészta és kelkáposzta hozzáadása – Dobd bele a tésztát, és főzd 6-8 percig.
  • Keverd hozzá a kelkáposztát és a pulykahúst, majd melegítsd további 2 percig.
  • Tálalás – Kóstold meg, ha szükséges, ízesítsd, és melegen fogyaszd!

Megjegyzés

Miért a csicseriborsó tészta?

Mert magas a fehérjetartalma, magas a rost tartalma és alacsonyabb a szénhidrát tartalma, mint a hagyományos tésztának. További előnye a gluténmentesség és az hogy gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.

Tápérték 1 adagban:

  • Szénhidrát: 30 g
  • Fehérje: 38 g
  • Zsír: 6 g
  • Rost: 5 g
Kipróbáltad a receptet?Említsd meg @FormÁlom vagy tag #formalom!