Go Back Email Link
+ servings
fokhagymas garnéla nyárs

Fokhagymás GarnélaNyárs

Kriszta-FormÁlom
Az egészséges életmód egyik alapja a kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag étrend, amely támogatja a szervezet működését anélkül, hogy felesleges kalóriákat vinnénk be. Ez a citromos-fokhagymás garnélarák karfiolrizzsel tökéletes választás egy könnyű, fehérjében gazdag és alacsony szénhidráttartalmú fogásnak.
Tápérték 1 adagban:
Szénhidrát: 7 g
Fehérje: 23 g
Zsír: 10 g
Rost: 2 g
Előkészítés 15 minutes
Főzési idő 15 minutes
Teljes idő 30 minutes
Calories 220kcal
Servings: 4 adag

Nutrition

Calories: 220kcal

Hozzávalók
  

  • 450 g megtisztított nagy garnélarák
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 gerezd gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1/2 tk piros chilipehely
  • Só és bors ízlés szerint

KARFIOLRIZS

  • 500 g friss karfiol
  • 1 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy egyéb fűszerek (opcionális)
  • citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés
 

  • Keverd össze a páchoz az olajat, fokhagymát, citromlevet és héjat, valamint a fűszereket.
  • Pácold benne a garnélarákot 20-30 percig.
  • Húzd a garnélarákokat nyársra.
  • Süsd/grillezd mindkét oldalukat 2-3 percig.

KARFIOLRIZS

  • Mosd meg a karfiolt, és szedd rózsákra. Aprítsd fel konyhai aprítóban pulzáló módban (vagy reszeld le nagy lyukú reszelőn), amíg rizsszerű állagot kapsz.
  • Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá az aprított karfiolt, és pirítsd 5-7 percig, közben kevergetve, amíg kissé megpuhul, de még nem túl puha.
  • Ízesítsd sóval, borssal, és ha szeretnéd, adj hozzá apróra vágott friss petrezselymet vagy más zöldfűszereket.
  • Azonnal tálald, hogy megőrizze könnyű, morzsás állagát.

Megjegyzés

Ha nem szereted a garnélát, helyettesítheted másfajta hallal, vagy sovány fehérjével.

Tippek a tökéletes karfiolrizshez

  • ✔ Ne főzd túl! – Rövid ideig pirítsd, hogy ne legyen pépes.
  • ✔ Adj hozzá fokhagymát vagy citromlevet az extra ízért.
  • ✔ Használhatod párolva is: Ehhez fedő alatt 2-3 percig párold, kevés vízzel.
  • ✔ Előre is elkészíthető és hűtőben tárolható 2-3 napig.
Ez a karfiolrizs tökéletes kiegészítője az egészséges életmódnak, mert alacsony kalóriatartalmú, tápláló és gyorsan elkészül! 🥦🍚

Tápérték 1 adagban:

  • Szénhidrát: 7 g
  • Fehérje: 23 g
  • Zsír: 10 g
  • Rost: 2 g
Kipróbáltad a receptet?Említsd meg @FormÁlom vagy tag #formalom!