Go Back Email Link
+ servings
kelbimbós-almasaláta-kicsi

Kelbimbós AlmaSaláta

Kriszta-FormÁlom
Az életmódváltás egyik legfontosabb alapköve az egészséges és tápláló ételek beillesztése a mindennapokba. Ez a kelbimbós-alma saláta tökéletes választás, ha könnyed, mégis laktató fogást keresel, amely tele van rostokkal, vitaminokkal és egészséges zsírokkal. Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így kiváló alternatíva lehet akár egy rohanós hétköznapi ebédhez vagy egy tápláló vacsorához.
Tápérték 1 adagban:
Szénhidrát: 20 g
Fehérje: 8 g
Zsír: 16 g
Rost: 6 g
Előkészítés 15 minutes
Teljes idő 15 minutes
Calories 235kcal
Servings: 4 adag

Nutrition

Calories: 235kcal

Hozzávalók
  

  • 450 g kelbimbó, reszelve

  • 1 db alma, julienne-re vágva
  • 30 g cukrozatlan aszalt áfonya
  • 45 g pirított pekándió
  • 30 g reszelt parmezán

ÖNTET

  • 3 ek. olívaolaj

  • 2 ek. almaecet
  • 1 ek. Dijon mustár
  • Opcionális: édesítőszer ízlés szerint
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés
 

  • Kelbimbó előkészítése: Reszeld vagy szeleteld vékonyra, és tedd egy tálba.
  • Alma előkészítése: Távolítsd el a magházat, vágd julienne-re, majd add a tálhoz.
    Pekándió pirítása: Pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg illatos nem lesz.
  • Öntet elkészítése: Keverd össze az olívaolajat, az almaecetet, a Dijon mustárt, a sót és a borsot.
  • Összeállítás: Forgasd össze a kelbimbót és az almát az öntettel. Add hozzá a pekándiót, az aszalt áfonyát és a parmezánt.
  • Tálalás: Hagyd állni 5–10 percig, mielőtt tálalod.

Megjegyzés

A pekándió helyett bátran használhatsz más olajos magvakat.
Néhány alternatíva:
  • Dió: Hasonló ízvilágot
    és textúrát ad, mint a pekándió.
  • Mandula: Vágott vagy szeletelt mandula ropogós textúrát biztosít.
  • Kesudió: Enyhébb
    ízű, de kiválóan passzol salátákhoz.
  • Napraforgómag: Könnyen elérhető, ropogós alternatíva.
  • Tökmag: Pörkölve
    különleges, diós ízt ad az ételnek.
  • Fenyőmag: Kissé édes és lágyabb ízű, de remek kiegészítő.

Tápérték 1 adagban:

  • Szénhidrát: 20 g
  • Fehérje: 8 g
  • Zsír: 16 g
  • Rost: 6 g
Kipróbáltad a receptet?Említsd meg @FormÁlom vagy tag #formalom!