Az életmódváltás egyik legfontosabb alapköve az egészséges és tápláló ételek beillesztése a mindennapokba. Ez a kelbimbós-alma saláta tökéletes választás, ha könnyed, mégis laktató fogást keresel, amely tele van rostokkal, vitaminokkal és egészséges zsírokkal. Ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így kiváló alternatíva lehet akár egy rohanós hétköznapi ebédhez vagy egy tápláló vacsorához.Tápérték 1 adagban:Szénhidrát: 20 gFehérje: 8 gZsír: 16 gRost: 6 g
Kelbimbó előkészítése: Reszeld vagy szeleteld vékonyra, és tedd egy tálba.
Alma előkészítése: Távolítsd el a magházat, vágd julienne-re, majd add a tálhoz.Pekándió pirítása: Pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg illatos nem lesz.
Öntet elkészítése: Keverd össze az olívaolajat, az almaecetet, a Dijon mustárt, a sót és a borsot.
Összeállítás: Forgasd össze a kelbimbót és az almát az öntettel. Add hozzá a pekándiót, az aszalt áfonyát és a parmezánt.
Tálalás: Hagyd állni 5–10 percig, mielőtt tálalod.
Megjegyzés
A pekándió helyett bátran használhatsz más olajos magvakat.Néhány alternatíva:
Dió: Hasonló ízvilágot és textúrát ad, mint a pekándió.
Mandula: Vágott vagy szeletelt mandula ropogós textúrát biztosít.
Kesudió: Enyhébb ízű, de kiválóan passzol salátákhoz.
Napraforgómag: Könnyen elérhető, ropogós alternatíva.
Tökmag: Pörkölve különleges, diós ízt ad az ételnek.
Fenyőmag: Kissé édes és lágyabb ízű, de remek kiegészítő.