Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.Egy nagy, sütőálló edényben (pl. öntöttvas lábasban) hevítsd fel az olívaolajat a tűzhelyen, és pirítsd meg benne a marhahúst, amíg minden oldala barnára sül.
Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd további 3 percig.
Add hozzá a feldarabolt zöldségeket (fehérrépa, tarlórépa, sárgarépa, zeller), a lencsét, a marhahúsleves alaplevet, a konzerv paradicsomot, valamint a fűszereket (paprika, kakukkfű, rozmaring, só és bors). Keverd össze alaposan.
Fedővel vagy alufóliával fedd le az edényt, és helyezd a sütőbe.
Süsd 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a hús teljesen megpuhul és a lencse megfő.
A sütési idő vége felé ellenőrizd, hogy a hús omlós-e, és szükség esetén ízesítsd utána sóval és borssal.