Az egészséges fogyás egyik kulcsa a megfelelő tápanyagok bevitele, amelyek hosszan tartó teltségérzetet biztosítanak, miközben támogatják az anyagcserét és az izomzat megőrzését. Ez a marha-lencse ragu tökéletes választás az életmódváltás részeként, mert fehérjében gazdag, alacsony glikémiás indexű és rostban bővelkedő étel.
Miért segíti a fogyást ez a recept?
- Magas fehérjetartalom a hosszan tartó jóllakottságért: A sovány marhahús kiváló fehérjeforrás, amely elősegíti az izomtömeg fenntartását a fogyás során. A fehérjedús ételek lassítják az emésztést, ezáltal csökkentik az éhségérzetet és stabilizálják a vércukorszintet.
- Lencse – rostban gazdag és alacsony kalóriatartalmú: A lencse tökéletes diétás alapanyag, mert magas rosttartalma segíti az emésztést, támogatja a bélflóra egészségét és hosszabb ideig teltségérzetet biztosít. Emellett növényi fehérjét tartalmaz, ami segít a zsírégetés fenntartásában.
- Zöldségek – vitaminok és antioxidánsok a szervezet támogatásáért: A fehérrépa, tarlórépa, sárgarépa és zeller tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, csökkentik a gyulladást és segítik a sejtek regenerációját. Ezek az alacsony kalóriatartalmú zöldségek segítenek minimalizálni a kalóriabevitelt anélkül, hogy éhesnek éreznéd magad.
- Egészséges zsírok az anyagcsere támogatására: Az olívaolaj egészséges, egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek támogatják a szív- és érrendszeri egészséget, valamint segítik a zsíranyagcserét.
Miért tökéletes választás az egészséges fogyás és életmódváltás során?
Fehérjében és rostban gazdag, így hosszan tartó teltségérzetet biztosít.
Alacsony glikémiás indexű, ezért nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.
Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, segítve az immunrendszer működését.
Egészséges zsírokat tartalmaz, amelyek támogatják a zsíranyagcserét.
Hosszan eltartható és jól tárolható étel, így könnyen előre elkészíthető.
Ez a marha-lencse ragu ideális választás, ha egészséges fogyást vagy életmódváltást tervezel. Próbáld ki, és élvezd a tápláló, laktató ízeket anélkül, hogy bűntudatot éreznél!
A FormÁlom Vezetett Életmódváltó Klubban minden hónapban 20 ízletes recept vár rád, 4 hetes étkezési tervvel kiegészítve. Bővebben a Klubról ITT olvashashatsz. Ha eddig nem sikerült a fogyókúra, ez a Te helyed.

Tápláló Lencserau
Nutrition
Hozzávalók
- 900 g sovány marhahús kockára vágva
- 380 g lencse
- 3 db fehérrépa, feldarabolva
- 2 db sárgarépa, feldarabolva
- 2 db szárzeller, feldarabolva
- 1 db hagyma, apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 Liter marhahúsleves alaplé
- 400 g konzerv aprított paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk paprika
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.Egy nagy, sütőálló edényben (pl. öntöttvas lábasban) hevítsd fel az olívaolajat a tűzhelyen, és pirítsd meg benne a marhahúst, amíg minden oldala barnára sül.
- Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd további 3 percig.
- Add hozzá a feldarabolt zöldségeket (fehérrépa, tarlórépa, sárgarépa, zeller), a lencsét, a marhahúsleves alaplevet, a konzerv paradicsomot, valamint a fűszereket (paprika, kakukkfű, rozmaring, só és bors). Keverd össze alaposan.
- Fedővel vagy alufóliával fedd le az edényt, és helyezd a sütőbe.
- Süsd 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a hús teljesen megpuhul és a lencse megfő.
- A sütési idő vége felé ellenőrizd, hogy a hús omlós-e, és szükség esetén ízesítsd utána sóval és borssal.
Megjegyzés
Tápérték 1 adagban:
- Szénhidrát: 28 g
- Fehérje: 40 g
- Zsír: 14 g
- Rost: 10 g